Möta nya medarbetare.

Hejsan.

Johanna här. Hur hade ni det under slutet av 2019 och hur har början av 2020 blivit för er? Själv kan jag säga att jag hade och har det bra. Det har varit lite små saker som med allt i livet som inte riktig är som de ska men i det stora hela, så är det bara bra.

På mitt jobb har vi fått in ny personal som vi höll på att rekrytera i slutet av 2019, så det är kul och jag har tänkt på att en trevlig introduktion kan bli att gå ut en kväll, bjuda på lite paella och lära känna varandra. Det kan bli riktigt bra. Åtminstone är det jag hoppas på.

Att hantera människor är inte det lättaste och man vet inte alltid var gränserna går hos varje individ. I min chefsroll är det viktigt att förstå och lära känna varje individ utifrån dennes förutsättningar. Många pratar om att man ska behandla alla lika men jag är mer av tanken att man ska behandla alla olika.

Nu sitter du där säker och funderar på vad jag menar med att man ska behandla människor olika och inte lika. Ju, i min chefsroll har jag lärt mig att det gynnar sig mer att behandla människor olika men med lika möjligheter. Det här argumenterar jag genom att poängtera hur olika vi människor är och hur var och en av oss förstår världen. Om jag ber dig beskriva för mig en dröm du har, så kommer den drömmen se annorlunda än om jag frågar en av dina vänner. Därför är det viktigt att vi behandlar människor olika men det är viktigt att det finns samma förutsättningar i den olikheten. Så i det praktiska arbetet är det viktigt att man vet hur varje person agerar, tänker, känner, tar sig an utmaningar, reagerar på stress, känner eller inte känner press, ja, alla variationer ni kan tänka er.

Så för att avsluta, jag ska bjuda mina medarbetare på mat och jag ska lära känna varje enskild individ på deras egna villkor.

Ni får ha det så bra!

/Johanna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *