E-commerce manager vs butikschef

Hej!

Att arbeta med e-commerce har varit en dröm för mig väldig länge. Jag har ju alltid velat bli mer digital och den chansen fick jag för ett bra tag sen. Som e-commerce manager ansvarar man för väldig mycket, allt från hur Google Ads kontot går, beställa en bra sökordsanalys och gå igenom det, kolla så att den kassaregister man har beställ funkar och mycket mer.

Ibland kan jag sakna att vara butikschef. Det känns som att det jobbet var något enklare. Nej, nu säger jag fel, för enklare var det inte, det var bara annorlunda. Det är nog bara det att jag arbetade så länge som butikschef, om man jämför med hur länge jag har varit e-commerce manager att det är klart en stor skillnad. Jag skulle så klart inte vilja gå tillbaka nu till att vara butikschef, inte för att jag inte gillar det, utan bara för att det här jobbet som e-commerce manager är så pass utmanande att jag inte kan tänka mig något annat just nu.

Jag är lite osäker på hur kompetensen ser ut hos andra kring att vara e-commerce manager men en sak är säker, det behövs fler! Jag vet inte hur många gånger jag har blivit kontaktad av rekryteringsföretag som har velat ha mig där, arbetandes för dem. Jag har fått riktig attraktiva erbjudande. Jag trivs dock mycket bra på mitt jobb och tänker inte att jag behöver byta just nu. Dessutom som manager har jag så många projekt på gång att det skulle inte vara så bra att lämna dessa så där halvfärdiga.

Jag kommer säkerligen byta jobb någon gång, men den gången vill jag hitta ett företag som är på uppstarten av sin resa i en ny digital era, som går från det fysiska till det digitala. Det kommer vara mina krav, för jag vill ta mig an ansvaret och utmaningen att få fart på ett sådant företag i den digitala världen.

Hoppas ni alla mår bra i Corona tider!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *